Sierbestrating

Sierbestrating is een belangrijke en vaak het meest kostbare onderdeel van uw tuin.
Onder sierbestrating verstaan wij niet alleen het terras maar ook de tuinpaden en een eventuele oprit.
Sierbestrating kan worden ingedeeld in de volgende hoofdgroepen:
•        Half verharding zoals grind, split, Dololux of boomschors
•        Beton zoals betontegels en –klinkers,
•        Gebakken, zoals klinkers en plavuizen,
•        Natuursteen, van zandstenen tegels tot granieten tegels en klinkers

Iedere groep heeft zo zijn voors en tegens  wij informeren u daar graag over.

Welke sierbestrating u ook kiest voor elke sierbestrating is de ondergrond het meest belangrijke. Het opbouwen van de ondergrond en het leggen met of zonder voeg vergt vakmanschap. Ook het legpatroon tekenen wij graag in bij het tuinontwerp zodat u weet hoe de sierbestrating gelegd gaat worden bij de tuinaanleg.


Ondergrond
Als een huis is gezet op een slechte fundering gaat het spoedig verzakken en zal het huis te zijner tijd instorten. Zo is het ook met sierbestrating een goed fundament is essentieel. Kiphoveniers adviseert u in de mogelijkheden die er allemaal zijn.

Afwerking
bij de afwerking kijken wat voor u belangrijk is. Het al dan niet voegen van de sierbestrating opdat u geen last meer heeft van onkruidgroei in de voegen en/of mieren die constant het zand omhoog werken. Maar ook de randafwerking is bij sierbestrating van groot belang. Wilt u de opsluitbanden wel of niet in het zicht? De aanlegdiepte van de opsluitband en de wijze van verwerken zijn van belang voor een duurzame sierbestrating. Want de opsluitband voor een terras behoeft niet zo zwaar te zijn als die van een oprit waarop autoverkeer zal plaatsvinden. Wij adviseren u hier graag over.

Afwatering
Voor alle bestrating geldt ook dat deze dient af te wateren. U wilt geen regenplassen in uw tuin en al helemaal niet dat het water naar uw huis toe loopt. Hiervoor kan Kiphoveniers u verschillende oplossingen aandragen, van lijnafwatering tot kolkafwatering.

Onderhoud
Goed gelegde sierbestrating vergt minimaal onderhoud. Ook de soort bestrating maakt veel uit als het gaat om het wel of niet groen worden van de bestrating en het aanhechten of juist afstoten van vuil. Ook zijn er verschillende onderhoudsproducten op de markt waarover wij u graag informeren.