Januari: zorg dat de volgens kunnen eten en drinken in uw tuin. Fijn voor de vogels en leuk voor u om naar te kijken, zo is u tuin ook inde kale winter nog levendig.

Bij sneeuw; haal deze van de planten af om te voorkomen dat de takken te zwaar worden en afbreken.

Februari: snoei heesters en hagen en knip de oude stengels van vaste planten af.

Maart: begin weer met regelmatig gras te maaien. Maai zo hoog mogelijk af, dit zorgt voor een beter conditie van uw gazon.

April: een nieuwe stukje gras, zaai of leg het deze maand. En vergeet niet deze water te geven; veel water. En uw vijver? Plant eens een nieuwe waterplant deze maand.

Mei: de zomer en herfst bloeiende bol en knolgewassen kunt u deze maand het beste planten. Wat dacht u van; begonia’s, dahlia’s, oxalis of anemonen deze zomer? Voor de herfst kunt u denken aan colchium, crocus, cyclamen of “september snow”.

Eenjarige planten altijd na de ijsheiligen planten!

Juni: nu kunt u nog planten, planten voor het te warm wordt.

Juli: naast u plantjes van genoeg water te voorzien, zet ook eens een bakje water buiten voor de vogels. Er is niets leukers als badderende vogels in uw tuin.

Augustus: tijd om de haag te knippen. Als het warm en droog is maai dan minder vaal u gazon.

September: wil u een nieuwe boom? Plant of laat deze dan deze maand planten. Om te voorkomen dat er blad in uw vijver valt, span er een net overheen.

Oktober: de bolletjes mogen weer de grond in! Wat komt er volgend voorjaar bij u in de tuin te staan? Tulpen, krokussen, narcissen, hyacinten of allium (sierui)? Of iets speciaals, lelies, irissen of muscari (blauwe druif)?

November: bescherm uw vorstgevoelige planten. Loop bij vorst niet op uw gazon.

December: bel nog snel met Kip hoveniers om de tuin winter klaar te maken. Vergeet niet de buitenkraan af te sluiten en of te isoleren.