Tuinontwerp

Omdat de tuin een verlengstuk is van uw woning is een goed doordacht tuinontwerp essentieel.

Net als de inrichting van uw huis is het tuinontwerp van u tuin heel persoonlijk. Wij kijken graag samen met u naar wat u mooi vindt en wat bij uw huis past. Wij houden hierbij rekening met de omgeving waar in u woont en de mogelijkheden van de ligging van uw tuin.

Niets is te gek!

Wij komen graag vrij blijvend bij u langs om samen de wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

Tuinontwerp proces

 

Graag vertellen we u bij een persoonlijk bezoek over de procedure om te komen tot een goed tuinontwerp en kosten hiervan. Onderstaand alvast een kleine uitleg:

 Voor een goed tuinontwerp zijn een aantal dingen belangrijk om te weten en mee te nemen:

             Afmetingen/hoogten

             Grondsoort

             Gevelindeling

             Bezonning

             Uitzichtlijnen

             Omgeving

             Aanwezige materialen/beplanting

Uw wensen worden vast gesteld aan de hand van:

             Functies

             Visuele aspecten

             Budgetten

             Accessoires

 Het tuinontwerp dat hieruit voortvloeit wordt in eerste instantie als schets aangeboden. Samen kijken we of er nog aanpassingen gedaan moeten worden, waarna het uiteindelijke   ontwerp wordt vastgelegd.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om er een beplantingsplan en/of verlichtingsplan bij te nemen. Dit alles gaat in goed overleg.

 

Beplantingsplan

 Het beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste en moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin. Waarom is dit moeilijk? Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen (bomen, heesters, vaste planten, coniferen, waterplanten eenjarige planten, bollen en knolgewassen) waar je uit kunt kiezen. Welke soorten doen het in uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Dan moet er natuurlijk rekening gehouden worden met de standplaats (zon of schaduw) hoogte bloeitij, kleur, kleurcombinaties, bladvorm, bloemvormen, wintergroen. Het is ook mogelijk uw bestaande planten te laten herschikken en eventuele “gaten”te laten inplanten.

Wat kunt u van een beplantingsplan verwachten? U krijgt een beplantingsplan met daarop nummers of de plantennamen. De nummers corresponderen met de plantenlijst.

In een persoonlijk gesprek wordt er toelichting gegeven op het beplantingsplan.

 

Tuinverlichting:

 Tuinverlichting is vaak een sluitpost bij de aanleg of aanpassing van de tuin. Ook kijkt men vaak alleen naar de armatuur en niet naar wat het effect is van een bepaalde tuinlamp. Vakkundig en doordacht aangelegde tuinverlichting geeft uw tuin net dat bijzondere effect of een speciale sfeer.

 Wij bekijken samen met u waar licht gewenst is en welke elementen extra aandacht vragen als het donker wordt. Dat kan zijn een verhoging (trede), boom of een kunstwerk.

Een tuin zonder verlichting is een donker gat wat niet prettig aanvoelt vooral als u vanuit de woonkamer direct op de tuin kijkt. Ook is het jammer als een fraaie tuin alleen overdag bewondert kan worden.

Veiligheid bij verlichting:

Een ander aspect is veiligheid. Dat kan zijn voor het aanlichten van een trede , waterpartijen of een slingerpad door de tuin om te voorkomen dat u struikelt of verdwaald in uw eigen tuin. Een ander punt is verlichting om ongenode gasten af te schrikken vaak wordt dan een bewegingsdetector gebruikt geschakeld op een schijnwerper. Deze verlichting is niet echt sfeervol maar wel doeltreffend.

Energie besparende verlichting: 

Wij werken graag met energie besparende led verlichting. Een ander groot voordeel is dat led verlichting zeer lang mee gaat en geen warmte afgeeft. De mogelijkheden van led armaturen zijn bijna onbeperkt, de ontwikkeling daarin gaat ook snel zoals de kleur licht die in het begin van de led verlichting kil wit was maar nu al volop verkrijgbaar in de kleuren warm wit en zacht geel.

Ook de manier van schakelen is bepalend voor het stroomverbruik. Een schemerschakelaar zorgt dat de verlichting pas aan gaat als het bijna donker is. Met een tijdklok of timer kunt u ook een bepaalde tijd instellen zodat de verlichting bijvoorbeeld na middernacht uitgeschakeld wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.